Om oss / Historik

Från tanke till produktVi är stolta över att presentera det första sladdlösa 56V sortimentet av kraftfulla trädgårdsmaskiner. EGO ger dig kraft och prestanda likt en bensinmotor men utan oväsen, lukter och avgaser – För ditt eget och dina grannars välbefinnande. Ett batterisystem till samtliga applikationer.
De senaste 10 årens forskning och utveckling har lett oss fram till EGOs ledande batteriteknik och livslängd, där det tydliga målet har varit att konvertera all bensin- och kabelanvändning. EGO förändrar på ett väsentligt och påtagligt vis sättet att ta hand om gräsmattan och trädgården. Ett genombrott på alla sätt, detta genom att EGO-maskinerna drivs av branschens första 56V laddbara Lithium-ion batteri.
Hela EGO POWER+ sortimentet har utformats för att ge dig en helt ny nivå av sladdlös batteriprestanda.
Verktygen är snabba, tysta och pålitliga. EGO ger dig all den kraft du behöver för att få jobbet gjort på rätt sätt. Visionen har väckts till liv av ett globalt företag med en 20-årig historia av att leverera högsta kvalitet och banbrytande teknik. EGO förändrar den naturliga karaktären av trädgårdsprodukter.


Innovation. Det handlar inte bara om den stora idén. Det handlar om allt nedlagt arbete. Detaljerna. Att vilja gå framåt tills du har skapat något, olikt allt som funnits tidigare. Det är EGO. Det är KRAFT bortom fantasin.
Den teknik som används i EGO POWER+ systemet spränger gränser. Det börjar med branschens första 56V Lithium-ion batteri. Till skillnad från andra batterier, som är formade likt tegelstenar och behåller värmen, har våra en patenterad "bågformad" design vilken hjälper till att avleda värmen. Inuti batteripaketet har vi utvecklat ett avancerat energihanteringssystem, vilket tillsammans med vår "Keep Cool" cellteknik gör att så att varje battericell upprätthåller en långvarig effekt med oöverträffad prestanda.
EGO POWER+ systemet har också det klassledande laddningssystemet. På endast 30 minuter blir ett tomt 4.0Ah batteri fulladdat med hjälp av snabbladdare - snabbast i trädgårdsvärlden. KRAFT bortom fantasin börjar med bättre teknik.
Det är detta som lyfter EGOs kraft, prestanda och hållbarhet till en helt ny nivå.

Detta är ”POWER beyond belief” d v s KRAFT bortom fantasin.


Vi på Flex Scandinavia AB är exklusiv distributör i Sverige för varumärkena EGO® Power+ 56V och FLEX® power tools. Utöver detta har vi vårt eget varumärke FLEXXTRA® samt Lenox®,Wolff® och H&H®. Service och garantiarbeten av maskiner sköter vi i vår egna serviceverkstad här i Karlstad. Vi erbjuder en arbetsplats med utrymme för individens egen drivkraft och engagemang, där vi tillsammans gör affärer på ett okomplicerat och effektivt sätt.
Vår kundbas domineras av återförsäljare inom grönyteskötsel, måleri, industri, bygg, bilrekond samt uthyrningsbolag i Sverige. Du finner våra återförsäljare för EGO Power+ här.
Är du som återförsäljare intresserad av att föra EGO® på Svenska marknaden tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig så diskuterar vi vidare.

Vi är certifierade enligt ISO9001 & ISO14001